Kiropraktorns 3 tips på hur du behandlar bäckensmärta och ryggsmärta

Om du är en av de miljontals människor som lider av bäckensmärtor och ryggsmärtor, vet du hur försvagande det kan vara. Kiropraktorer är experter på att behandla dessa tillstånd, och de har tre tips på hur man kan få lindring. Läs vidare för att ta reda på mer!

Om bäckensmärtor och ryggsmärtor

Bäcken- och ryggsmärta är två av de vanligaste typerna av kronisk smärta som miljontals människor världen över lider av. Bäckensmärta känns vanligtvis i området under naveln, medan ont i ryggslutet kan kännas var som helst från nacken till den nedre delen av ryggraden. Båda typerna av smärta kan variera från en dov värk till en skarp stickande känsla.

Kiropraktisk behandling för lindring: 3 tips

1. Sök professionell hjälp – När det kommer till ont i bäckenet och ryggsmärtor, tveka inte att söka hjälp av en kvalificerad kiropraktor eller annan vårdpersonal. De kan noggrant diagnostisera ditt tillstånd och rekommendera behandlingar som ger lindring.
2. Investera i stödjande utrustning – Stödutrustning som t.ex en ländkudde kan hjälpa till att lindra trycket på ryggraden och lindra smärtan. På samma sätt kan stödjande skor med bra hamstringsstöd hjälpa till att fördela kroppens vikt jämnt, vilket minskar belastningen på nedre delen av ryggen.
3. Övningar och stretchövningar – Vissa stretchövningar och övningar kan stärka musklerna som stödjer din rygg och på så sätt lindra smärtan. Fråga din kiropraktor om råd om vilka typer av övningar som är bäst för dig.

Slutsats
Kiropraktisk behandling är ett effektivt sätt att hantera bäcken- och ryggsmärtor. Kom alltid ihåg att söka professionell hjälp först, investera i stödjande utrustning och träna sträcker eller övningar som rekommenderas av din kiropraktor för optimal kronisk smärtlindring. Med rätt vård och omsorg kommer du att vara på god väg mot ett friskare och mer smärtfritt liv.