8 böcker som gör dig klok i att investera 

Vill du veta mer om investeringar? Det är aldrig för sent att börja. Vi har samlat 8 böcker som ger dig konkreta och praktiska råd och tips för att du ska komma igång med att investera och få en större inblick i investeringsvärlden.

1. “The Intelligent Investor” av Benjamin Graham

Ett klassiskt verk om investeringar som är fullmatat med konkreta råd om investeringar, inklusive riskhantering, portföljkonstruktion och kontracykliska investeringar. Den hjälper läsaren att avgöra vilka investeringar som är lönsamma och vilka som bör undvikas. 

2. “The only investment guide you’ll ever need” av Andrew Tobias

Denna bok kom ut 1978 och har sedan dess reviderats flera gånger, bland annat 2022. En grundläggande handbok om investeringar som ger läsaren en översikt över investeringsalternativ och hur man hanterar riskerna. Den ger konkreta råd för alla investeringsnivåer så att alla kan göra rätt val.

Tips: Läs mer om de verktyg som behövs för aktiehandel här.

3. “The Little Book of Common Sense Investing” av John C. Bogle

En klassisk guide för att bli klok på marknaden. Boken visar läsaren hur du kan få indexinvesteringar att fungera för dig och hjälpa dig att nå dina finansiella mål. Boken är ett användbart verktyg för alla som vill investera, hantera risker och göra bra investeringar.

4. “Beating the Street” av Peter Lynch

Peter Lynchs bok förklarar hur man utarbetar en investeringsstrategi, ger steg för steg vägledning i valet av aktier och beskriver hur enskilda investerare kan förbättra sin investeringsavkastning så att den kan konkurrera med experternas. 

5. “Common Stocks and Uncommon Profits” av Philip A. Fisher

I denna klassiska handbok från 1957 ger Fisher sina läsare värdefulla råd om investeringar och förklarar hur man håller ett öga på kvalitetsinvesteringar.  Boken är fylld av konkreta, praktiska råd och vägledning som är relevant i dag.

6. “Stocks for the Long Run” av Jeremy Siegel

Den här boken introducerar läsaren till aktieinvesteringar och ger en översikt över de olika typerna av aktieinvesteringar. Den ger också användbara råd om diversifiering och diskuterar räckvidden av långa

7. “The Essays of Warren Buffett” av Lawrence A. Cunningham

En klassisk samling av Buffetts essäer som ger en översikt över hans mångåriga investeringserfarenhet och en djupgående analys av investeringar och kapitalmarknader.  Boken är lämplig för både nybörjare och erfarna investerare.

8. “The Ultimate Day Trader” av Jacob Bernstein

En av de mest rekommenderade böckerna för dem som vill förstå daytrading och de mer erfarna investerarna. I boken berättar han om 11 skäl för daglig handel och ger en detaljerad översikt över de viktigaste aspekterna av daglig handel, inklusive marknadspsykologi, riskhantering och teknisk analys.