Kim och Patriks bröllop är ett av de mest perfekta bröllop jag har fotat och hela storyn hur det blev så är helt osannolik. Min man och hans familj har haft stuga på Norra Öland sen tidigt 70 tal. Vi åker ner dit varje vår och sommar och njuter av närheten till havet. Stugan ligger helt perfekt med utsikt över hav och fyr. Det är så många gånger jag har promenerat längs fyrvägen och tänkt att här skulle man fotografera bröllopsporträtt.

En Kristi himmelfärds dag när vi var nere så gick jag in i den lokala affären i Löttorp som har alla möjliga vackra saker och köpte några grejor till studion som jag kunde använda vid fotograferingar. Min vana trogen så började prata om alla hennes fina saker och de var perfekta till barnfotografering. Hon frågade om jag fotade bröllop också och att hennes son skulle gifta sig på sommaren, att det var svårt att hitta en fotograf så långt norr ut på Öland. Jag sa att om jag vara nere deras datum så skulle resan och boendet inte kosta något extra och precis som allt annat i den här historien så visade det sig så att jag skulle vara nere just den veckan.

Att äntligen få fota ett bröllop på Öland med cykelavstånd till stugan kändes som en ren och skär lyx. Att få fota med den fantastiska omgivningen som finns ut mot Högby fyr och som jag drömt om så länge, magi. Att sen både Kim, Patrik och deras vänner var helt fantastiska och hade så skön inställning till bröllopet gjorde inte saken sämre. Det var svårt att slita sig och jag har nog aldrig skrattat så mycket som när Patriks familj kom in utklädda till Ninja Turtles…Oslagbart!


Kim & Patrik, Löttorp, Öland

En solig sommardag i juli 2016