Jag och Evelyn träffades första gången hemma hos mig i min soffa en fredag eftermiddag! Det var två veckor efter att min pappa hade gått bort och jag tänkte först ringa och avboka var träff. Evelyn ville att jag skulle sy hennes bröllopsklänning, ja, jag syr också, och vi skulle ha det första konsultationsmötet. Jag bestämde mig för att genomföra det, skjuter man upp saker blir det bara svårare att komma vidare.

Vi pratade om klänningen, om bröllopet och om hennes visioner. John, då hennes fästman, fastande på E4 med dottern och det skulle dra ut på tiden. Jag bjöd på ett glas vin och vi började prata om livet, om mina pappa, om hennes resa. Fotograf hade de redan bokat men när Evelyn berättade att hon skulle dansa löftena så kom jag på den strålande idén att de måste ju ha någon som filmar allt detta. Veckan i New York var helt fantastisk! Vigseln och middagen var på The Press Lounge högst upp på taket och att stå där, få se underbara Evelyn och John säga jag till varandra var helt otroligt häftigt. Efter middagen fotades porträtt med New York fotografen Robert Carlo och sen var det drinkar på AttaBoy, vilket ställe om du är i NY åk dit.

På morgonen dagen efter träffades vi vid Brooklyn Bridge för att fota porträtt i soluppgången och den morgonen är på min topp fem lista i upplevelse att fota porträtt. Att se solen gå upp på en nästan folktom Brooklyn Bridge, lugnet, glädjen. Vi gick över och köpte frukost på ett litet ställe i Brooklyn, satte oss på en bänk och såg NY vakna. Ren och skär magi! Jag vill tillbaka! Efter Evelyn och Johns bröllop har vi blivit nära vänner. Visst är det livet underbart!  

Evelyn & John, The PressLounge, New York

En mycket het junidag 2017

Varning för riktigt många bilder...